fbpx Skip to content

Om mig

Velkommen til mit univers

Den personlige historie 

Mit navn er Lisbeth, og jeg bor med min dejlige mand og vores skønne toypuddel, King. Vi bor i en Them, en by lidt udenfor Silkeborg. Udover King, har vi sammen to smukke børn, der for længst er flyttet fra reden. Det har givet mig ekstra tid, til at kæmpe for at få mere fokus på kronisk syge. Med de nye former for behandlingsmuligheder der er kommet på mange områder, er en sygdom som f.eks. gigt, for mange blevet en skjult sygdom!  Derfor arbejder jeg i dag som erfaringsekspert, blandt andet gennem mit job som  konsulent, foredragsholder og via bloggen.

Hvorfor blogge? 

Ja, jeg har længe ville fortælle om hvordan livet er med en følgesvend af en kronisk sygdom. Derfor tog jeg denne beslutning og begyndte at, blogge livet med gigt det ud til hele samfundet. Men bloggen er også mit personlige univers, hvor du kan forvente at læse om alt fra mode og skønhed, sko, design. Alt set gennem øjnene med en ramt af flere kroniske sygdomme. Jeg fortæller om de sjove ting, giver gode råd om hvordan DU kan klare dagligdagen og håndteres dens udfordringer og forhindringer der desværre ofte følger med.

Grunden til at jeg startede den, er for at fortælle alle aspekter af det, med at leve med en evig følgesvend. Det er vigtigt for mig, at jeg få alting med. De sjove ting og selv lidelserne, som kan være for svært fortælle om, face to face. For det kan være svært at forstå livet med en kronisk sygdom, og specielt hvis det ikke er ens egen krop der er ramt. På bloggen kan du læse og få råd til hvordan hverdagen klares og håndteres i forhold til hverdagens små finurlige episoder der kan opstå.

Bo Snede og Lisbeth Snede, om mig
Lisbeth Snede, webforside, tæt på op af træ

Blev opfordret af min tildligere reumatolog

Kort fortalt, blev jeg for mange år siden, opfordret til at lave en slags “gigt realiteter” forening, for at øge fokusset på gigt – endnu mere en daværende forening gjorde. Måske fordi at jeg har en anderledes tilgang tilværelsen med gigt, end de fleste andre med en gigtsygdom har. Men på daværende tidspunkt, var min energi ikke til, at yde  mere af min energi i flere foredrag, bloggen eller nyhedsbreve.

Dette har jo så heldigvis ændret sig i mellemtiden, og nu arbejder jeg hårdt for at hjælpe andre i samme situation.

Nu arbejder jeg fokuseret på at få oplyst både ny diagnosticeret patienter, men også pårørende til folk med kronisk sygdomme. Jeg har selv tre diagnoser, som du kan læse om herunder.

Jeg er kronisk syg, og lærte at være mange flere ting, end min sygdom!

At være kronisk syg kan være en force og ikke en hemsko.

Inderside viden 

Jeg håber at både venner og familie til sygdom ramte, vil få lidt “Inside” -viden og måske endda en bedre forståelse for, hvordan det er at leve med en syg. Lad os se det i øjnene, det ikke er ”hot” at være syg, og tit også ret isolerende for den ramte, og det vil jeg godt ændre! Jeg vil sørge for at vi får mere fokus på, at det stadigvæk kan være “hot” at leve, på trods af en diagnose. Det var en svær ting at at sluge for mig personligt, da jeg pludselig stod i en situation hvor jeg ikke længere kunne vende tilbage til arbejdsmarked og hverdagen som jeg kendte den. Jeg valgte derfor, efter en lang proces, at vende min kronisk sygdom, eller “svaghed” som jeg følte det, og gøre det til min levevej i stedet.

Føl jer altid velkomne til at give ris, ros, ideer, kommentarer etc.. Alt hvad I byder ind med, vil jeg tage imod med kyshånd. Min dansklærer ville nok sige, at det grammatiske her på bloggen ikke er perfekt. Så derfor, forvent at der vil være stavefejl og mine kommaer er nok heller ikke sat rigtigt. Jeg får det rettet en dag, men budskabet for mig er vigtigere. Håber i kan se igennem fingre med det. 

Samarbejdspartner 

Jeg arbejder til hverdag med flere samarbejspartner. Det gør jeg bl.a. ved at blogge på Leddeggigtportalen. Protalen har jeg været med til at starte op for en del år siden, da der ikke rigtig var noget omkring det på nettet. Og i samarbejde med Roche a/s, lavet vi denne portal og senere blev magasinet Et godt liv med Leddegigt til.

Jeg arbejder også sammen med Ulla, fra Woman Power Shoes, NovoVita og Gigtforeningen. DU kan læse meget mere om mine samarbejdspartner → her! Og samtidig kan du få rabat hos den del af dem → her!

 
lyserødblomst
LIsbeth Snede, udenfor, foto charlotte Dahl

Lisbeth Snede
Grundlægger af Lisbethsnede.dk 
-og Livetmedgigt.dk