Det smukkeste jeg ved

Nordic Head, varmevest, Lisbeth Snede 2020

ANNONCE – REKLAME 

Det smukkeste ved Danmark, kan straffe mig noget så grusomt

Noget af det bedste jeg personligt selv ved, er at komme ud og nyde vores danske natur. I disse corona epidemi uger har jeg været lidt aflukket for omverden og derfor bestemte jeg mig for, at nu skulle det være. Jeg ville se (i fornuftigt samråd med min fysioterapeut, selvfølgelig) om kroppen kan holde til at spille golf, og det er et stort måske!

For jeg er så kuldeskær – men for mig hænger golf og natur sammen. I mange år har jeg stået på siddelinjen og kikke på de storslået naturoplevelser manden min er kommet hjem og beretning om.  

Jeg synes simpelthen vi har så smukt, et lille land, som konstant er i forandring med vores skønne årstider.

Foråret hvor alt står i knop og de grønne farver, varierer fra de lyse toner til den mørke dybe farve, som mindre som en ølflaske. Efteråret smukke farvespil, der har alt på hele farveskalaen.

Smukke Danmark

Noget af det smukkeste jeg ved, er at gå en tur, ud og se årstidens farvestpil og mærke solens på mine kinder. Især om vinteren, hvor rimfrosten stadig ligger som et rent, hvidt tæppe ud over Danmark.

Jeg synes det er en ubeskrivelig friskhed ved at komme ud, og nærmest kunne høre frosten rasle, som flasker der støder mod hinanden i det fjerne. Åh, og er jeg den eneste der lidt bliver til et barn, når der bliver så koldt udenfor at man kan se sin egen ånde? 

Kort fortalt, jeg synes Danmark er dejlig, meget dejlig i alt sin synlig og skjulte skønhed. Men jeg må også være ærlig, Danmark er ikke lige så dejligt et sted for min leddegigt.

Alt hvad jeg finder smukt med mine øjne og sind, har min krop det med at straffe mig for, at udforske for lang tid. Kulde gør ondt i marv og ben. og jeg mener altså ikke når jeg har været ude og gå i en time, eller derover, men som det gør ondt bare når jeg skal hente posten, eller ud til min bil. 

Men jeg har nu fundet en løsning på mine problemer, og løsningen er Nordic Heat! 

Nordic Heat

Nordic Heat er et dansk firma som producere varmetøj, drevet af Lithium-Ion batterier, som kan genoplades. Nordic heat er førende på det europæiske marked indenfor varmetøj, og deres batterier kan derfor holde helt op mod 5 timer per opladning. (har selv testede det op til 2 timer). Det skulle være tids nok for de fleste mennesker, til at nå at gå et par gange med hunden eller bare komme ud og nyde vores smukke natur (også i de koldere måneder), eller gå en omgang på golfbanen.

Varmetøjet fra Nordic Heat, kommer med tre indstillinger. Grøn, gul og rød, hvor grøn er den laveste, og rød den højeste. Tøjet er designet til, at du begynder at tænde for varmefunktionen, FØR du begynder at fryse. Det er altså ikke et produkt skabt til at varme dig op, men til at holde din temperatur.

Den virker sgu...

Min første udfordring omkring golf, er at selv om Danmark er dejlig, er det tit også meget blæsende. Det betyder for mig en hurtig meget kold krop med smertefulde stive led.

Første tælling i at jeg ikke kan udføre et slag på golfbanen. Jeg fik dog en redning i vesten fra dag 1. Den er nemlig udstyret med 3 indstillinger rød-gul-grøn.

Grøn-indstilling er hvis du har brug for at holde kulden ude, gul er for at holde dig selv varm, og rød er til at give en høj intens varme, i en kortere periode. Du kan altså godt risikere at brænde dig på produktet, hvis du bruger indstillingerne forkert.

Dog er der også i tøjet en over-ophednings-sikring, der sørger for at varmetøjets temperatur, aldrig overskrider max. 55 C, før det selv automatisk slukker. Det burde ikke være nødvendigt at skrive, men for en god orden skyld, så skal der selvfølgelig gøres opmærksomme på, at man enten skal skrue ned for varmen, eller slukke produktet, hvis man føler nogen form for ubehag fra produktet under brug. 

Skandinaviske forhold

Min vest er i størrelse M. Det er også den størrelse jeg normalt bruger. Når jeg skal have ekstra lag tøj inden under. Nordic Heat kører nemlig tilpasset efter skandinaviske forhold. Damer burde dog vælge en str. mindre i Nordic Heat undertøjet end de plejer, alt andet er normale størrelser.

Selv om min krop har store udfordringer vedr. kulde (blå fingre/træer), så er jeg ikke berigtiget til tilskud fra kommunen. Selv om det kunne ændre en stor del af min hverdag.Hos Nordic Heat er det faktisk muligt at bruge sin bevilling fra kommunen – du kan skrive til dem HER.  

Tøjet har en særdeles god indvirkning på dit ve og vel, og kan forebygge muskelspændinger, smerter, forkølelse, lindre gamle skader, gigt m.m. Det må jeg sige, at det har den for mig.

Slut med, at sige NEJ bare fordi jeg fryser, nu hedder det JA, og jeg kan se frem til et forår med masser af dejlige oplevelser pga min nye varme vest.

Nu sidder du nok og tænker, jamen det er da ikke kun pga. af en vest, at du nu siger ja til tingene og selvfølgelig er det ikke det.

Men hvis jeg ikke havde fået lov til, at prøve vesten og se hvad den kunne gøre for mig – ville have opdaget den. Mest af alt fordi det er en stor udskrivning økonomisk. Men også fordi det ikke er annonceret til mig, som kronisk syg. 

Men jeg kan se i bagspejlet, alle de gange hvor jeg har måtte tage hjem eller sidde og fryse til hyggeaftner på terrassen og til diverse familie begivenheder. Det er slut nu og det gør, at jeg er mere tilbøjelig til at sige, at uden den vest, var jeg eksempel ikke begyndt at spille golf i april måned og det er da en stor ting for mig.

Med ønsket om en skøn dag fra mig til dig og husk du er mere end velkommen til at kommentere, dele eller like, det jeg lavet -og tak fordi at du læser med!

Følg med på de sociale medier

Her kan du læse om hvordan livet er, med en følgesvend af en kronisk sygdom.

Læs mere HER 

De sjove ting og selv lidelserne, som kan være for svært fortælle om, face to face. 

Læse mere HER 

Grunden til at jeg startede den, er for at fortælle alle aspekter af det, med at leve med en evig følgesvend.

Læs andre indlæg HER